Borettslag - Vi er allerede i gang med utesesongen

Borettslag - Vi er allerede i gang med utesesongen

Stillaser ble tatt ut allerede den 10 Mars og rigget i stand for 2 stk tomanns boliger. Litt snø i luften og på bakken, men dette forsvant raskt med bra temperaturer.

Vår stillasebygger har så montert opp de første to husene av totalt 13 hus på dette prosjektet i år. Her skal vi rengjøre takene og bytte ut ødelagt takstein, for så å impregnere steinen. Råttent eller ødelagt panel blir byttet ut, med spesialpanel ettersom noen Borettslag fikk særegent panel levert ved nybygging. 

Eldre panel vaskes grundig og løst skrapes, deretter grunnes det stedvis og hele huset blir malt opp med to strøk. Det er laget en fargepalette som beboerne kan velge i, slik at alle husene får en ny farge etter ønske.

Vi er kanskje tidlig i gang, men både stillaser, rengjøring og snekkerarbeider kan utføres ved lave temperaturer og høyt fuktinnhold i treverket. Vår erfaring de siste årene er at våren ofte har bra vær og høye temperaturer allerede etter påske, mens det mot slutten av august/ start september har vært mye nedbør og lavere temperaturer. 

15.03.2021 21:02